16 Mayıs 2016 Pazartesi

TEDx Gündoğdu Koleji




Gündoğdu Koleji Robotik Ekibi Gençleri 14.05.2016 tarihinde düzenlenen TEDxGundogdu  #backtothefuture etkinliğine katkı sağlayarak projeleri ile fark yarattılar...

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Merkür, Dünya ile Güneş Arasından Geçecek!

Oldukça nadir görülen tutulmalardan birisi yarın gerçekleşecek. 100 yılda sadece 12 - 13 defa gerçekleştiği açıklanan Merkür'ün Dünya ile Güneş arasından geçişini kaçırmayın!

28 Mart 2016 Pazartesi

AGK ETP16 DA SUNUMDA

AGK öğretmenleri Yeditepe üniversitesinde gerçekleştirilen ETP 16 konferansında sunum gerçekleştirdi.

23 Mart 2016 Çarşamba

Tarihin tüm uzay görevlerini bu dev haritada bulabilirsiniz

Bu grafik, 1959'da gönderilen Luna 2'den 2015'teki DSCOVR'a kadar; başarıya ulaşan bütün yörünge, iniş, gözlem, yakın geçiş araçlarırını rotalarıyla beraber tek bir karede gösteriyor.


10 Mart 2016 Perşembe

Güneş Tutulması Yolcu Uçağından Böyle Görüntülendi



8 Mart'ta gerçekleşen güneş tutulması yolcu uçağından böyle görüntülendi. Bulutların üzerinde seyreden Anchorage - Honolulu seferini yapan Alaska Hava Yolları'na ait 870 sefer sayılı yolcu uçağında bulunanlar ise o anlara böyle şahitlik etti.

GÜNEŞ TUTULMASI




Güneş Tutulması nedir?

, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Tutulmanın olması için Ay'ın yeniay evresinde olması ve Dünya'ya göre Güneş ile kavuşum halinde olması, yani yörünge düzleminin Dünya'nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması gerekir. Bir yıl içinde Ay, Dünya çevresinde yaklaşık on iki kez dönmesine karşın, Ay'ın yörünge düzlemi ile Dünya'nın yörünge düzlemi arasında beş derece kadar bir açı olması sonucu, Ay her defasında Güneş'in tam önünden geçmez ve dolayısıyla bu çakışma seyrek olarak oluşur. Bu yüzden, yılda iki ile beş arasında güneş tutulması gözlemlenir. Bunlardan en çok ikisi tam tutulma olabilir. Güneş tutulması Dünya üzerinde dar bir koridor izler. Bu yüzden herhangi bir bölge için güneş tutulması çok ender bir olaydır.

Güneş tutulması, tam tutulma zamanı dışında asla çıplak göz ile izlenmemelidir.

Güneş Tutulması Türkiye'den Ne Zaman İzlenecek?

9 Mart'ta gerçekleşen "Tam Güneş Tutulması" ne yazık ki Türkiye'den görülmüyor.


Türkiye için En Yakın Tarih

Türkiye için en yakın Güneş Tutulması tarihi 21 Haziran 2020 olarak belirtiliyor. 2020'da gerçekleşecek olan güneş tutulması da "Halkalı Güneş Tutulması" şeklinde görülecektir.

9B MOR SALKIMLI EV MUNAZARA

Çocuklugumuzda yasadigimiz kimi olaylar, gelecegimizde belirleyici derin izler birakir/birakmaz gelecekteki tepkilerimizi o gunun kosullari belirler.



8 Mart 2016 Salı

İşte dünyanın en siyah maddesi

İngiliz bilim adamları 2014 yılında dünyanın en siyah maddesi Vantablack'ı üretmeyi başarmışlardı. O zamanki haliyle dahi ışığın %99.965'ini emebilen Vantablack, rekorunu bir kademe daha yukarı çıkararak daha da siyah oldu. Öyle ki Vantablack'ın son halinin ne kadar ışık emdiğini dünyadaki hiçbir spektrometre ölçemiyor.

Geliştirici firma Surrey NanoSystems tarafından yayımlanan videoda, araştırmacılardan birisinin Vantablack ve çevresine güçlü bir lazer ışığı tuttuğu ve ışığın Vantablack üzerine geldiğinde görünürlüğünü kaybettiği görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=AxG1Riw3rHc

2 Mart 2016 Çarşamba

BİYOLOJİ GRUP ÇALIŞMASI


9 .sınıflar biyoloji dersinde grup çalışmasını çok sevdi.



26 Şubat 2016 Cuma

Büyük göktaşı Atlas Okyanusu üstünde patladı

Büyük bir göktaşı Atlas Okyanusu'nun üstünde atmosfere girerek Brezilya sahil şeridi üzerinde yanmaya başladı ve atmosferde infilak etti.
Göktaşının 6 Şubat'ta atmosfere girdiği ve yaşanan patlamayla 13 bin ton TNT patlayıcısı düzeyinde enerjinin açığa çıktığı bildirildi. Bu, 2013 yılından bu yana dünyanın atmosferine giren en büyük göktaşı. 2013'te Rusya'da Ural Dağları'na düşen göktaşı binden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.
Ateş topu olarak havada seyreden göktaşı binaları sallayarak pencerelerin kırılmasına neden olmuştu. Ural'a düşen göktaşının yaydığı enerji 500 bin ton TNT patlayıcısına eşitti. Şubat ayı başında atmosfere giren büyük göktaşının okyanus yüzeyine 30 kilometre kala bütünüyle yandığı için fark edilmediği düşünülüyor.
NASA ölçümlerine göre her yıl 30 küçük meteor dünya atmosferinde yanıyor. Yerkürenin çoğu suyla kaplı olduğu için göktaşları çoğunlukla okyanuslara düşerek insan nüfusunu etkilemiyor.

25 Şubat 2016 Perşembe

ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM

 DAHA ÇOK ÖĞRENCİ DAHA AZ BİZ DAHA ÇOK ÖĞRENME...

 9/A SINIFINDAKİ ÖĞRENCİLERİN GRUP ÇALIŞMASI YAPARAK SORULARI BİRLİKTE TARTIŞIYORLAR.


23 Şubat 2016 Salı

Nikola Tesla'nın Ölümü ve Geriye Bıraktığı Notları

Buluşlarıyla insanlık tarihinde çığır açan Tesla'yı ölüm, bir otel odasında yalnızken yakalamıştı. Ölümünden çok buluşları, geriye bıraktığı notları ve makaleleri tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Herkesin peşinde olduğu bu notlar, bir gecede FBI tarafından toparlanıp, sırlara karıştı.


http://www.fizikist.com/nikola-teslanin-olumu-ve-geriye-biraktigi-notlari/

PARÇACIK FİZİĞİ VE CERN


22 Şubat 2016 Pazartesi

HAFTANIN MATEMATİK ŞARKISI

HAFTANIN MATEMATİK ŞARKISI

HAFTANIN SORUSU


Resim yazısı ekle






Genetik mühendisliği ve Biyoteknolojinin  gelişmesi ile klonlama oldukça ilgi gören bir konudur.Bu konuda 9A sınıfından Efe Efeoğlu'da sınıf arkadaşlarını bilgilendirdi.

GERİ KAFALI AŞIKLAR


Yaşantımız boyunca hep yeni arayışlar içinde oluruz. Hayattan beklentimiz hiç bitmez. İstediğimiz bir şey gerçekleşince, ardından bir yenisini daha isteriz. Bu herkes için geçerlidir ve insan var oldukça bu sistem hiç değişmeyecektir. Tabii ki her insanın hayattan beklentileri farklıdır. Bazısı başarı, bazısı para, bazısı sağlık, bazısı da aşk ister. Bizim konumuz hayattan aşk bekleyenler olacak.
Aşk nedir? Bu soruyu hayatımız boyunca kendimize sık sık sorarız. Eğer henüz sormadıysak, soracağımız günler yakın demektir. Aşkı herkes farklı yorumlayabilir. Aşk, o kişiyi görünce kalbimizin hızla çarpması mı? Onu delicesine özleyip gözyaşı dökmek mi? Onun için fedakarlıklar yapabilmek, her şeyden vazgeçebilmek mi? Yoksa sadece bir gösteri mi?
Hani derler ya “Gerçek sevdalar mazide kaldı.”. Bence bu çok doğru bir düşünce. Artık insanlar bir eş veya bir sevgili hayal ederken “Böyle delicesine bir aşk yaşayalım. O hep benimle olsun, hep beraber olalım.” demiyorlar. Artık insanlar aşkı ararken, “Şöyle yakışıklı/güzel zengin birini bulayım da, takıp koluma gezdireyim. İnsanların gözüne gözüne sokayım. Herkes bizi kıskansın. Bir de internete bol bol fotoğraf koydum mu, tamaam!” diye düşünür oldular.
Artık günümüzde insanların ve yaşam koşullarının değişmesiyle yaşanan aşklar ne kadar gerçek olabilir ki? Artık insanlar sevdikleri kişilerle masum, minik mutluluklar yaşamak istemiyor. “Sevdiğim kadın/adam yanımda olsun da, başka bir şey istemem.” diyen insanlar yok artık. İnsanlar her şeyden ve en iyisinden ister oldular. Hepsinden çok çok ister oldular. “Bir koca buldum mu en yakışıklısı, en zengini olsun. Yazlığı olsun, kışlığı olsun, yatı olsun, katı olsun. Beni çok sevsin, evlenme teklifini havai fişeklerle yapsın, herkes hayran kalsın. Düğünü koskocaman bir sarayda yapsın, balayına beni Paris’e, Roma’ya, olmadı Maldivler’e götürsün.”
Umarım hala biraz geri kafalı aşıklar vardır. Aşkın sadece sevmek ve o kişinin iyiliğini, mutluluğunu istemek olduğunu düşünenler vardır. Ve umarım bu insanların düşünceleri asla değişmez.

6 Şubat 2016 Cumartesi

AGK CLASSOF2017: HUKUK FAKÜLTESİ ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI (ALMANYA)

AGK CLASSOF2017: HUKUK FAKÜLTESİ ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI (ALMANYA): 12.Sınıf Öğrencilerimizin Kariyer Planlamasına Destek Olmak Amacıyla Kalite Koordinasyon Bölümü Tarafından Organize Edilen Meslek Tanıt...